Köttlådor

Nästa leverans vecka 9, 2024!

Bokning av köttlådor vid nästa leverans är redan i fullgång. Boka din låda i tid för att vara säker på att få den du vill ha.
Hör av er snarast för att boka en låda. Vi tar en handpenning på 1000kr när beställningen görs. Hel köttlåda kostar 140kr/kg.
Ibland kan vi ordna mindre lådor, de brukar vi ha ett begränsat antal på.
Den mindre lådan innehåller ca 25-30 kg kött och finns i två alternativ. 
Alternativ 1: 150kr/kg
entrecoté, ytterlår, fransyska, högrev samt färs.
Alternativ 2: 150/kg
ryggbiff, innanlår, rostbiff, rulle, bog samt färs.
Det kan även förekomma andra styckdelar än de ovannämnda.  



Det är skillnad på kött och kött

Vårt kött är väldigt omtyckt. Vi värnar om djuren och att de har det bra.
Lådan innehåller ca 50-60 kg kött.
De styckdelar som finns i den hela/stora lådan är bland annat:
oxfilé, fransyska, ryggbiff, entrecote, rostbiff, putsad märgpipa, högrev, ytterlår, innanlår samt rulle av nöt. Det kan förekomma andra styckdelar än ovannämnda. Reservation för ändringar.  
Allt är benfritt!
Styckdelarna kommer vakuumförpackade och uppmärkta från slakteriet. 

Färsen är  vaccuumpackade.

Vi har även 10-pack 150g hamburgare för 240kr. Burgarna är styckfrysta och vakuumpackade. 
Vi anlitar Sjöboslakteri.
Hör av er till oss för mer information och beställning.


Recept tips

Pulled Beef

Pulled beef

Ingredienser
1,5-2 kg bog eller högrev
4st Morötter
2st Palsternacka
1 stor Lök

Sås/marinad:
3 dl coca cola
3 msk tomatpure
Ca 1 dl hickory bbq-sås
Salt och peppar

Gör så här: Lägg köttet i en gjutjärnsgryta (med lock som tål ugnstillagning). Skiva grönsakerna och löken grovt, lägg i grytan. Blanda såsen och häll över köttet. Lite mer än halva köttbiten ska vara täckt av sås, gör mer om så behövs.
In i ugnen på 125-150 grader i 4-6 timmar. Vänd köttbiten ett par gånger under tillagningen och ös sås på köttet så att det inte blir för torrt.
Köttet är klart när det nästan trillar sönder så fort du drar en gaffel genom det. Dela köttet och blanda med såsen som finns kvar i grytan.
Servera med tacobröd, sallad, vitlökssås (eller gräddfil)