Köttlådor

Nästa leverans November 6-7 20020!

Bokning av köttlådor vid nästa leverans är redan i fullgång. Boka din låda i tid för att vara säker på att få den du vill ha.
Hör av er snarast för att boka en låda. Vi tar en handpenning på 1000kr när beställningen görs. Köttlådorna kostar 120kr/kg.
Ibland kan vi ordna mindre lådor, de brukar vara begränsat antal på dessa.
Den mindre lådan innehåller ca 25 kg kött och finns i två alternativ.
Alternativ 1:
oxfilé, entrecoté, ytterlår, fransyska, högrev samt färs.
Alternativ 2:
ryggbiff, innanlår, rostbiff, rulle, märgpipa samt färs.

Det är skillnad på kött och kött

Vårt kött är väldigt omtyckt. Vi värnar om djuren och att de har det bra.
Lådan innehåller 40-50 kg kött, ca 45% styckdelar och 55% färs.
De styckdelar som finns i lådan är:
oxfilé, fransyska, ryggbiff, entrecote, rostbiff, putsad märgpipa, högrev, ytterlår, innanlår samt rulle av nöt. Reservation för ändringar.  
Allt är benfritt!
Styckdelarna kommer vakumförpackade och uppmärkta från slakteriet. Färsen är vaccuumpackade i ca 5kg-paket.
Vi anlitar Sjöboslakteri.
Hör av er till oss för mer information och beställning.


Recept tips

Pulled Beef

Pulled beef

Ingredienser
1,5-2 kg putsad märgpipa, högrev
4st Morötter
2st Palsternacka
1 stor Lök

Sås/marinad:
3 dl coca cola
3 msk tomatpure
Ca 1 dl hickory bbq-sås
Salt och peppar

Gör så här: Lägg köttet i en gjutjärnsgryta (med lock som tål ugnstillagning). Skiva grönsakerna och löken grovt, lägg i grytan. Blanda såsen och häll över köttet. Lite mer än halva köttbiten ska vara täckt av sås, gör mer om så behövs.
In i ugnen på 125-150 grader i 4-6 timmar. Vänd köttbiten ett par gånger under tillagningen och ös sås på köttet så att det inte blir för torrt.
Köttet är klart när det nästan trillar sönder så fort du drar en gaffel genom det. Dela köttet och blanda med såsen som finns kvar i grytan.
Servera med tacobröd, sallad, vitlökssås (eller gräddfil)